Werkwijze

Om een sociale koopwoning te kunnen kopen moet u voldoen aan een aantal voorwaarden.

Als u voldoet, vult u de nodige documenten in en betaalt u het inschrijvingsgeld. Dan wordt u ingeschreven op een wachtlijst per gemeente.

Register

Sinds de publicatie in de streekkrant op 17 september 2009 kunt u zich officieel inschrijven in het register voor koopwoningen van IZI wonen. Er is een register voor iedere gemeente waar IZI wonen actief is (Ingelmunster, Pittem, SEW, Ledegem, Kortemark, Wingene, Izegem).

Toewijs

Als er een project met koopwoningen verkoopsklaar is, dan worden de woningen toegewezen volgens een de chronologie van inschrijving. Hierbij houden we rekening met de wettelijke voorrangen en de band met de gemeente.

Bent u de volgende op de lijst, dan ontvangt u een uitnodiging om de woningen of appartementen te bezoeken. U krijgt ook de infobrochure met de prijzen, plannen, technische info, info omtrent de Vlaamse Woonlening, …

Verkoop, prijs, lening

Wij berekenen de verkoopprijs van de koopwoning voor u. Hierbij kijken we naar de kostprijs van de woning en de grootte en de prijs van het perceel grond.

Voor de aankoop kunt u een (sociale) lening aangaan bij een private bankinstelling, bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (de Vlaamse Woonlening) of bij het Vlaams Woningfonds. IZI wonen werkt voor het verstrekken van de Vlaamse Woonleningen van de VMSW samen met SHM Wonen Regio Kortrijk (www.wonenregiokortrijk.be).

Als u akkoord bent met de verkoopprijs wordt een eenzijdige belofte van aankoop opgemaakt. Daarna wordt het dossier verder administratief afgehandeld tot uiteindelijk de aankoopakte wordt verleden bij de notaris.

De woning is daarna officieel uw eigendom.